Under sista helgen i oktober (SSB) och i november (CW) varje år går radioamatörernas största tävling: CQ World Wide DX Contest med över 35 000 deltagare. Målet är att deltagarna ska få kontakt med så många länder (DXCC entities) och DX Zoner som möjligt.

Jag har deltagit några få tävlingar under åren och varje gång har det varit för att ha kul under några timmar och för att fylla loggen med intressanta kontakter. Fler länder och amerikanska delstater vill man alltid ha. Inte minst deltar jag för att se vad utrustningen går för när det väl gäller.

I helgens CQ WW DX Contest SSB så deltog jag i 12 av 48 timmar och fick kontakt med 185 stationer i 47 länder. Det roliga i helgen var de fina öppningarna på 10M där jag fick kontakt med 21 stationer från USA och DX stationer från bland annat: Canada Brasilien, Puerto Rico, Argentina och Bonaire. På 15: blev det kontakt med 12 amerikanska stationer och DX stationer från från bland annat: Canada, Brasilien, Kina och Mongoliet. På 20M och 40M blev det europeiska stationer vilket alltid är trevligt.

Inte så illa med en ICOM-7300, 500W genom en DC-Commander (markmonterad halvvågsantenn) och en dipol.

2019 deltog jag i klassen singel operator, high power, all bands i tävlingarna:

CQ WW SBB: Deltog 8 av 48 timmar och blev rankad 14 i Sverige.
CQ WW WPX SSB: Deltog 9h av 48 timmar och blev rankad 12a i Sverige.
CQ WW WPX RTTY: Deltog 14 av 48 timmar och blev rankad 5a i Sverige.
I kategorin tribander/singel-elemenet, high power, all band blev jag 1a i Sverige, 62a i Europa och 135a i världen. Ja nu var vi bara 3 svenskar i denna kategori.

Nu deltar jag bara förs skoj skull och upptäckte dessa placeringar idag 🙂